Derfor fægtning

12250014_1025347234153892_8804980737480019120_n

Moderne fægtning består af koncentrerede, intense, hurtige og spændende kampe.

Uanset hvor god du bliver, er der altid nyt at lære. Under træningen i fægteklubben øver du færdigheder og opnår kundskaber, som er gået i arv fra fægter til fægter gennem tiderne, mens du fægter med moderne elektronisk udstyr.

Fægtning giver smidighed, bevægelighed og hurtighed – og styrker evnerne til koordination, reaktion, koncentration og balance. Du lærer at sætte dig personlige mål. Du finder ud af at være afslappet, men med alle sanser tændt, så du lynhurtigt kan reagere på din modstanders bevægelser. Du kommer i bedre form, uanset om du du fægter på motions- eller eliteplan.

Fægtning kræver teknik, taktik, koncentration, fordybelse, hurtighed og viljestyrke. Og det kan alt sammen trænes og læres.

Piger og drenge kan ofte fægte på lige fod.

Som fægter lærer du at håndtere tabe- og vindesituationer og at indsats betaler sig. Du kan inden for en sportslig ramme få lov til at slås, fyre den af og motionere på en intens, spændende og ufarlig måde.

Fægtesporten lægger vægt på idrættens værdier om fair play og tolerance.

Fægtning har udgangspunkt i holdtræning og er dermed en social sport, men den er også ekstremt individuel. I fægtekampen er der tale om to fægtere i kamp mand mod mand – hver med sin fysik og psyke, teknik, finter og særlige tricks.

Under træningen kan du møde nye mennesker og knytte venskaber.

Der er i klubben både aktiviteter for børn, unge og voksne.

Når du har trænet et stykke tid, kan du let komme med til små og store konkurrencer. Lokalt, regionalt og nationalt. Det er udviklende på både det sociale og det personlige, sportslige plan.